Διαφημίσου στον Καλύτερο Σταθμό της Πόλης

Αναρτήθηκε από στις 02/08/2017

Το Ραδιόφωνο ως Διαφημιστικό Μέσο

Η ραδιοφωνική διαφήμιση χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και οικειότητα λόγω της  στενής σχέσης του μέσου με τους ακροατές.  Αυτό σημαίνει ότι και η αποτελεσματικότητα του επικοινωνιακού μηνύματος έχει μεγαλύτερη δυναμική.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οι ακροατές αντιλαμβάνονται το ραδιόφωνο ως ένα χαλαρό μέσο διασκέδασης που δεν επιβάλλεται και θεωρείται ως το μέσο με το μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης.  Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το ραδιόφωνο «βρίσκει» τον ακροατή σε συνθήκες και σε στιγμές που είναι πιο δεκτικός, προσελκύει το ενδιαφέρον του για επικοινωνιακά μηνύματα και στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή του, αντίθετα με άλλα μέσα επικοινωνίας τα οποία μπορούν να υποσχεθούν μόνο απλή έκθεση του διαφημιζόμενου στο κοινό.  Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ακούγοντας διαφήμιση στο ραδιόφωνο, το 77% των ερωτηθέντων έτυχε να επισκεφθούν διαφημιζόμενο εστιατόριο ή μπαρ, το 80% να μάθουν μια μάρκα που δε γνώριζαν καθόλου, το 67% να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν το προϊόν και το 63% να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το διαφημιζόμενο προϊόν.

Το ραδιόφωνο ως διαφημιστικό μέσο δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα μιας μοναδικής και στρατηγικής επικοινωνιακής προβολής, μιας και αυξάνει την αναγνωρισιμότητα  της επιχείρησης και δημιουργεί οικειότητα μεταξύ της επιχείρησης και των ακροατών, αλλά αποτελεί και το πιο οικονομικό και ευέλικτο μέσο στοχευμένης διαφήμισης.  Επιπροσθέτως, η ραδιοφωνική διαφήμιση έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους παραγωγής του επικοινωνιακού μηνύματος καθώς και της γρήγορης προσαρμογής του ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του διαφημιζόμενου, τις ανάγκες τις αγοράς και την εκμετάλλευση εποχιακών ευκαιριών.

Η Διαφημιστική Επικοινωνία στο MAX FM

Δυναμική του σταθμού

Ο MAX FM 100,2 είναι ο πρώτος σταθμός σε ακροαματικότητα στα Χανιά με γενικό σύνολο 8,5% και με την υψηλότερη ακροαματικότητα στο νεανικό κοινό σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες μετρήσεις.

Ακροατήριο

Το εύρος των ηλικιακών ομάδων των ακροατών του MAX FM 100,2 κυμαίνεται από τους νεαρότερους ακροατές από 13-24 ετών μέχρι μεγαλύτερους ακροατές της ηλικιακής ομάδας 35-44.  Το πιο πιστό ακροατήριο του σταθμού αποτελείται από τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες 13-24 και 24-34, ένα κοινό στο οποίο ο MAX FM ήρθε πρώτος στην τελευταία μέτρηση ακροαματικότητας και το οποίο αναδεικνύει το σταθμό σε ένα αποτελεσματικό μέσο προβολής μιας επιχείρησης.

Ζωντανό πρόγραμμα

Ο MAX FM είναι από τους λίγους σταθμούς στα Χανιά που έχει ζωντανό πρόγραμμα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τους πιο πιστούς ακροατές στην πόλη.  Οι ζωντανές εκπομπές προσδίδουν ιδιαίτερη δυναμική στο πρόγραμμα του MAX FM και κατά συνέπεια στην αποδοτικότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια αυτών των εκπομπών.  Οι παραγωγοί του σταθμού είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό, το οποίο συμμετέχει ενεργά κατά τη διάρκεια των εκπομπών και για αυτό το λόγο υπάρχει μια σταθερή σχέση μεταξύ του κοινού και του σταθμού.

Μάλιστα, το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις ζωντανές εκπομπές και σταθερή επικοινωνία με τους παραγωγούς από τους ακροατές, δίνει στις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις που γίνονται χορηγοί εκπομπής το πλεονέκτημα της απομόνωσης του επικοινωνιακού μηνύματος κατά τη διάρκεια της εκπομπής, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε οποιοδήποτε άλλο διαφημιστικό μέσο.  Η ισχύς και η οικειότητα που μπορεί να δημιουργηθεί από μια ζωντανή και διαδραστική εκπομπή για μια επιχείρηση ή ένα προϊόν, είναι δυνατόν να βοηθήσουν σημαντικά την εδραίωση της αναγνωρισιμότητας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μιας επιχείρησης.

Διεισδυτικότητα

Ο MAX FM ακούγεται ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, χώρους εστίασης, και αυτοκίνητα.  Η ακρόαση ραδιοφώνου τις ώρες αιχμής των εμπορικών καταστημάτων αυξάνει το βαθμό επιρροής της αγοραστικής απόφασης, ενώ η ακρόαση στο αυτοκίνητο κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες μετακίνησης των ακροατών καθιστούν το ραδιόφωνο ως ένα σταθερής  ανταπόκρισης μέσο, που μπορεί να εγγυηθεί σε υψηλότερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο μέσο την αποτελεσματικότητα του διαφημιστικού μηνύματος.

Ελκυστικά πακέτα διαφημιστικής προβολής

Το διαφημιστικό τμήμα του MAX FM μπορεί να σας παρέχει εξειδικευμένες διαφημιστικές προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησής σας. Η διαφημιστική σας προβολή μπορεί να περιλαμβάνει από βασικά πακέτα διαφημιστικών σποτ, εβδομαδιαία χορηγία εκπομπής, συνδυαστικά πακέτα σποτ και χορηγίας εκπομπής, χορηγία μονόλεπτων ενθέτων (π.χ. μόδα, ομορφιά, showbiz news, ωροσκόπιο, σαν σήμερα), καθώς και ειδικά διαμορφωμένα επικοινωνιακά μηνύματα που μπορούμε να προτείνουμε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του επιχειρηματικού σας αντικειμένου.

Ο MAX FM συνεργάζεται με έμπειρους παραγωγούς για τη δημιουργία διαφημιστικών μηνυμάτων τόσο στο studio του MAX FM, όσο και σε εξωτερικό studio της Αθήνας.  Η ανάληψη της παραγωγής διαφημιστικού σποτ σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει το κείμενο της διαφήμισης, την εκφώνησή του και τη μουσική επένδυση.

Στο MAX FM  συνεργαζόμαστε μαζί σας ώστε να δημιουργήσουμε το καταλληλότερο επικοινωνιακό πακέτο σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησή σας και ανταποκρινόμαστε σε τροποποιήσεις του διαφημιστικού σας μηνύματος ανάλογα με τους στόχους της επιχείρησης σας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (π.χ. εκπτώσεις, προσφορές, events, αλλαγές στο ωράριο, ενημερώσεις για νέες υπηρεσίες ή προϊόντα).

Ο MAX FM μπορεί να εγγυηθεί την αποδοτικότητα της διαφημιστικής επικοινωνίας σας γιατί έχει την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό, την πείρα και τον επαγγελματισμό που τον κάνει τον πρώτο σε δημοτικότητα ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.  Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την προτίμηση μεγάλων εταιρειών με διαφημιστική επικοινωνία πανελλαδικής εμβέλειας, όπως για παράδειγμα Carglass, Jumbo, Cosmote, ΒΕΛΜΑΡ, Aluette, Orchestra να διαφημίζονται στο πρώτο ραδιόφωνο των Χανίων, MAX FM.

Επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα του MAX FM στο marketing@maxfm.gr , max@maxfm.gr ή στο +30 2821055008
για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε το κατάλληλο επικοινωνιακό πακέτο για την επιχείρησή σας.


Συνεχίστε την ανάγνωση

Επόμενη ανάρτηση

mpourmpos


Thumbnail
Προηγούμενη ανάρτηση

agorazo metritis


Thumbnail

MAX 100,2

Ακούστε live!

Current track
TITLE
ARTIST

Background