Κωνσταντίνος Χριστοφόρου | Παρουσιάζει τη δική του «Λευκωσία» μέσα από ένα συγκινητικό τραγούδι

Written by on 03/07/2024

Η Λευκωσία είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης! Η Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι σύμβολο αντίστασηςαγώνα αλλά και ενότητας!

Σταυροδρόμι πολιτισμών! Κοιτίδα ιστορίας!

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μας παρουσιάζει λοιπόν τη δική του «Λευκωσία», γράφει τη μουσική και τραγουδά τα συγκινητικά λόγια από το ομώνυμο ποίημα της Ροδούλας Παπαλαμπριανού από τη ποιητική της συλλογή «Υπερωρία Ονείρου», χαρίζοντας μας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που συγκινεί και εντυπωσιάζει!

«Απόψε που θα βλέπεις την πανσέληνο κατάματα,

σκέψου πως θα ´ταν να ´χε πράσινη γραμμή,

θα ´ταν λιγότερο περήφανη νομίζεις;»

Λόγια αληθινά και ανατριχιαστικά που απευθύνονται στη ψυχή κάθε Έλληνα και γενικά κάθε ανθρώπου που αντιτίθεται στον πόλεμο και στο άδικο.

Η Λευκωσία, με την εντός των τειχών πόλη με τους έντεκα προμαχώνες, που κουβαλούν βαθιά ιστορία και που η εξαίρετη Ροδούλα Παπαλαμπριανού παρομοιάζει με πανσέληνο παντοτινά περήφανη και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδά μελωδικά με την χαρακτηριστική και ευαίσθητη φωνή του!

Ένας ύμνος για την πόλη που μετά το 1974 και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που εξακολουθεί να είναι χωρισμένη στα δύο.

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η Λευκωσία παραμένει φάρος ελπίδας για την επανένωση του νησιού και την ειρηνική συμβίωση όλων των κατοίκων του!

«Να μην την κλαις τη Λευκωσία, η μοιρασμένη πόλη μου είναι ελεύθερη ψυχή, να μην την κλαις, γιατί οι ψυχές δεν ξέρουν από κατοχές»

Η ψυχή της Λευκωσίας λοιπόν ελεύθερη και περήφανη, παίρνει μορφή μέσα από το ομώνυμο τραγούδι του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου που μας χαρίζει ένα από τα ωραιότερα και βαθύτερα τραγούδια της καριέρας του!

Η σκηνοθεσία του video clip του τραγουδιού «Λευκωσία» ανήκει στον Άλεξ Κωνσταντινίδη.

Συμπληρωματική κινηματογράφηση στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας από την Κλεάνθη Αναστασιάδη.

Η αρχική φωτογραφία στο video clip απεικονίζει το έργο «Λευκωσία» της  εικαστικού Κατερίνας Παπαλαμπριανού και το artwork ανήκει στην animator/art director Αλεξάνδρα Αλεξίου.

Η φωτογραφία στο τέλος του video clip είναι το επίσημο εξώφυλλο του τραγουδιού «Λευκωσία» και το artwork ανήκει στον Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο.

https://www.youtube.com/watch?v=cWqcCcL-HVI

 


Current track

Title

Artist

Background