Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πραγματοποίησε το 1ο Psychology Fair

Written by on 28/03/2024

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πραγματοποίησε το 1ο Psychology Fair

Κορυφαίοι εισηγητές από την Ελλάδα και την Αγγλία παρουσίασαν στους φοιτητές Ψυχολογίας του Κολλεγίου τις επαγγελματικές προοπτικές και τις προκλήσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πραγματοποίησε το 1ο Psychology Fair, μια τετραήμερη διαδικτυακή εκδήλωση, με περισσότερες από 25 ομιλίες και συζητήσεις εστιασμένες στις επαγγελματικές προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών Ψυχολογίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου η οποία είχε ως στόχο την ενίσχυση των φοιτητών με δεξιότητες και εφόδια, απαραίτητα για μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο της Ψυχολογίας.

Οι πάνω από 500 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις από περισσότερους από 20 διακεκριμένους εισηγητές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν εκπρόσωποι και επιστημονικά στελέχη έγκριτων φορέων ψυχικής υγείας, όπως το «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», η «ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ», η «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος» και η «Πειραιώς 33 – Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση».

Ομιλίες πραγματοποίησαν, ακόμα, μέλη της Ακαδημαϊκής Ομάδας της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο πλαίσιο των σύγχρονων πρακτικών που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας σε μια σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, η Harmeet Kaur, από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS), πραγματοποίησε παρουσίαση του “Careers Hub” του BPS, ενώ διάλεξη έκανε και η Dr. Rita Lopes, Senior Lecturer στο University of East London, δίνοντας έμφαση στις σύγχρονες προσεγγίσεις στη Θετική Ψυχολογία.

Προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβαν χώρα διαδραστικά workshops και sessions συμβουλευτικής, καθώς και online live συζητήσεις μεταξύ απόφοιτων και φοιτητών της Σχολής Ψυχολογίας, στα οποία οι απόφοιτοι μετέφεραν την εμπειρία τους στους μελλοντικούς συναδέλφους τους.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των φοιτητών, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, η Δρ. Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α, ανέδειξε τη σημασία της Ψυχοεκπαίδευσης ως εργαλείο στην κλινική πρακτική των ψυχολόγων.

Η τετραήμερη δράση λειτούργησε ως ένας πλήρης οδηγός καριέρας για τους φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων πρωτοβουλιών που αναπτύσσει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την επαγγελματική ενίσχυση και διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.


Current track

Title

Artist

Background