Eurovision 2018: Η διοργανώτρια πόλη ανακοινώθηκε

Written by on 24/05/2016

Η πόλη που θα αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision αποκαλύφθηκε.

Η EBU και ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας, το RTP, αποκάλυψαν σήμερα (26/07) ότι η πόλη που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2018, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Λισαβόνα!

Η Πορτογαλία αναλαμβάνει τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2018 μετά τη νίκη του Salvador Sobral στο Κίεβο φέτος, σημειώνοντας ρεκόρ με τη συγκομιδή 758 πόντων, έχοντας τραγουδήσει το «Amar Pelos Dois», ένα τραγούδι της αδελφής του Luísa.

Οι ημερομηνίες επιβεβαιώθηκαν

Ο 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 8, 10 και 12 Μαΐου 2018. Συγκεκριμένα, οι ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στις 8 και 10 Μαΐου και ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 12 Μαΐου.

Ο Jon Ola Sand, Εκτελεστικός Διευθυντής της Eurovision, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το RTP θα διοργανώσει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη Λισαβόνα το 2018. Η πόλη παρουσίασε μια υποδειγματική πρόταση και προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί για να κάνουμε την πρώτη Eurovision στην Πορτογαλία, την πιο συναρπαστική. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την RTP για την επαγγελματική και λεπτομερή αξιολόγηση όλων των προσφορών.»

«Μια μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία»

Ο Gonçalo Reis, Διευθύνων Σύμβουλος του RTP, δήλωσε: «Η διοργάνωση της Eurovision 2018 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Πορτογαλία, τη Λισαβόνα, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και το RTP. Προσβλέπουμε στην οργάνωση ενός γεγονότος που θα δείξει τις δημιουργικές δυνατότητές μας.»

Η Λισαβόνα είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, που βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού της Πορτογαλίας, με πληθυσμό πάνω από 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη αντιμετώπισε τον ισχυρό ανταγωνισμό από άλλους τέσσερις για να φιλοξενήσει το πιο συναρπαστικό μουσικό γεγονός στον κόσμο, το οποίο παρακολουθούν πάνω από 180 εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι Μπράγκα, Γκοντομάρ, Γκιμαράες και Σάντα Μαρία ντα Φέιρα διεκδικούσαν επίσης τη διοργάνωση πριν τη λήψη της απόφασης.

Καλώς ήλθατε στη Λισαβόνα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του RTP καλωσόρισαν τον Τύπο και το κοινό στη Λισαβόνα με την ακόλουθη δήλωση:

Η Ευρώπη ήταν πάντα πλειοψηφία, όμως η κληρονομιά αυτή αντιπροσωπεύει την επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον, με ένα άλλο. Η Πορτογαλία είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια από τις μακρινές περιοχές της Ευρώπης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν, αλλά πάντα ευρέως ανοιχτή στη θάλασσα. Και οι ωκεανοί μπορούν να μας δώσουν μία υπόδειξη σε αυτή την ιδέα του να είσαι συνυφασμένος.

Όλα τα πράγματα ρέουν. Και μέσω αυτών είμαστε επίσης συνδεδεμένοι. Αυτό ήταν το κύριο κλειδί στην ιστορία της Πορτογαλίας, γεφυρώνοντάς την όχι μόνο με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και με την Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ωκεανία. Δια θαλάσσης. Πεντακόσια χρόνια πριν, η Λισαβόνα ήταν ο τόπος από όπου τα θαλάσσια δρομολόγια αναχωρούσαν και έφταναν.

Και σήμερα, η πόλη της διαφορετικότητας, του σεβασμού και της ανοχής, με μία κοινωνία όλων των χρωμάτων και των θρησκειών που μοιράζονται τις αξίες της Eurovision, καλεί όλους να γιορτάσουν αυτή τη βούληση να έρθουμε πιο κοντά και να σταθούμε ενωμένοι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία, καθώς η φετινή νίκη του Salvador Sobral ήταν η πρώτη της χώρα στο θεσμό. Το 2018 θα σηματοδοτήσει επίσης την 50η εμφάνιση της Πορτογαλίας στη Eurovision.


Current track

Title

Artist

Background